لیست اختراعات میلاد روحی لنگرودی
خلاصه دراين اختراع، ابتدا شير مورد استفاده براي توليد شيركاكائوي فراسودمند، از طريق بازسازي پودر شيرچربي ساخته مي شود و پس از استاندارد كردن چربي و ماده خشك و همچنين فرمول بندي (ماده خشك ناشي از شير بدون احتساب چربي 15%، چربي 5%، كاكائو 1% و كاراگينان 2%) 7/6% قند تاگاتوز بعنوان جايگزين ساكارز به شيركاكائو افزوده مي شود. سپس استليزاسيون انجام مي شود. بعد از استرليزاسيون، شير كاكائو وارد مرحله هموژينزاسيون مي شود و پس از سرد كردن سريع شير كاكائو تا 15 درجه سانتيگراد، كشت ميكروارگانيسم هاي پروبيوتيك (ال اسيدفيلوس ال كازئي ال رامنوسوس اب لاكتيس) تا رسيدن به جمعيت زنده ي حدود 108 اضافه مي شوند. پس از افزودن ميكروارگانيسم هاي پروبيوتيك، شيركاكائو ها تحت شرايط استريل بسته بندي شده و در دماي 5 درجه سانتيگراد يخچالي مي شوند. در طول نگهداري، قابليت زيستي پروبيوتيك ها هر هفت روز مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد كه قابليت زيستي پروبيوتيك ها در مدت نگهداري يخچال كاهش پيدا نكرد وهمچنان يك لگاريتم بيشتر از حد استاندارد بود.
دراين اختراع ابتدا شير بازسازي شده گاو با ماده خشك 12 درصد مورد فرايند حرارتي (85 درجه سانتي گراد به مدت 30 دقيقه) قرارگرفته و بعد از اتمام فرايند حرارتي، تا دماي تلقيح (40درجه سانتي گراد) سرد مي شوند. سپس باكتري هاي سنتي ماست (لاكتوباسيلوس بولگاريكوس و استرپتوكوكوس ترموفيلوس) به تنهايي با به همراه باكتري هاي پروبيوتيك (بيفيد و باكتريوم بيفيدوم و لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس) تا رسيدن به جمعيت زنده cfu/g و 10 به توان 6 به شير 40 درجه سانتي گراد اضافه شدند. نمونه ها را در انكوباتور با دماي 40 درجه سانتي گراد قرار داده و امواج موسيقي با ميانگين محدوده شدت صوت75±5 دسي بل و محدوده فركانس 20- 0/2 كيلو هرتز همزمان با شروع انكوباسيون در داخل انكوباتور پخش شد و عمل تخمير با رسيدن به PH 4/5 به اتمام رسيد. اين عمل عينا براي نمونه هاي شاهد (بدون پخش كردن امواج موسيقي در داخل انكوباتور يعني نمونه هايي كه به طريق معمولي فرايند مي شوند) صورت گرفت و مشخص شد كه در اين روش فرايند سرعت تخمير بيشتر و قابليت زيستي ميكروارگانيسم ها در پايان تخمير كمتر از نمونه هاي شاهد بودند.
در دهه هاي اخير، جهت كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بستهبنديهاي غير قابل تجزيه، توجه ويژه اي به بستهبنديهاي سازگار با طبيعت و زيست تخريب پذير شده است. از مشكلات حوزه بسته بندي مواد غذايي، ناخوانا، مخدوش و يا دشوار بودن استفاده و فهم تاريخ هاي مصرف درج شده براي گروه هاي حساس جامعه، عدم توانايي در نشان دادن وضعيت دقيق كيفيت ماده غذايي، خواص مكانيكي و مقاومت حرارتي ضعيف، حلاليت و نفوذپذيري بالا ميباشد كه سبب محدوديت كاربرد آنها شده است. در اين اختراع با افزودن رنگدانه بتانين و عوامل اتصال دهنده عرضي مناسب، فيلم زيست تخريبپذيري با بهبود چشمگير در تمامي ويژگي هاي مذكور با روشي كاربردي، ساده و ارزان توليد شده است كه ميتواند براي انواع محصولات مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرد. با تهيه محلول PVA و اختلاط آن با SHMP، سپس رساندن pH به 10 و 6 به ترتيب توسط Na2Co3و Hcl و بعد افزودن گلوتار آلدهيد و نانوسلولز و اولتراسوند كردن مخلوط حاصل و سرانجام اضافه كردن بتانين و خشك شدن آن، فيلم هوشمند توليد شد. نتايج نشان داد كه خواص مكانيكي، آنتي اكسيداني و ضد ميكروبي فيلم افزايش داشت و همچنين ميتواند جايگزين مناسب تاريخ انقضا درج شده روي بسته بندي غذا باشد.
به منظور كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بستهبنديهاي غير قابل تجزيه در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به بسته بنديهاي زيست تجزيهپذير شده است. فيلم ها و پوشش هاي خوراكي به صورت لايههاي نازكي از مواد خوراكي بر روي سطح مواد غذايي يا ميان تركيبات آنها قرار ميگيرند. مهمترين مشكلات بسته بندي هاي زيست تخريب پذير و خوراكي، حلاليت و نفوذپذيري بالا، مقاومت حرارتي كم، ميزان عبور نور بالا و قدرت كششي كم مي باشد كه اين دلايل باعث شده است كاربرد اين نوع بسته بنديها محدود شود. در اين اختراع ابتدا 3 گرم ژلاتين را در آب حل كرده و به طور همزمان 1.5 گرم كيتوزان را نيز در آب و اسيد استيك حل كرده و با استفاده از همزن مغناطيسي مخلوط گرديد. سپس پلاستي سايزر (گليسرول)، نانوليپوزوم حاوي مقادير مختلف (5-15ميلي ليتر) عصاره تنباكو به مخلوط كيتوزان-ژلاتين اضافه گرديد و به مدت 30 دقيقه تركيب شدند. نتايج نشان داد كه فيلم خوراكي توليد شده داراي خواص مكانيكي و ضد ميكروبي بالا مي باشد و همچنين نفوذپذيري آن نسبت به نمونه هاي شاهد 20 درصد كاهش يافت. فيلم مورد نظر داراي خاصيت آنتي اكسيداني 15 برابري نسبت به نمونه شاهد بود و نيز در بررسي ميزان عبور نور از فيلم خوراكي نتايج نشان داد كه در ناحيه UV (تا350nm) هيچ گونه عبور نوري از بسته بندي مورد نظر مشاهده نشد. هر چه فيلم خاصيت سدكنندگي بيشتري در برابر UV داشته باشد مناسب تر است و مي تواند سبب جلوگيري از فساد اكسيداسيوني در مواد غذايي بسته بندي شده گردد. Production of chitosan-gelatin edible film containing nanoliposome of plant leaf extract (Tabacum Nicotiana) for use in food packaging industries.
غذاي فراسودمند نوعي رژيم غذايي است كه علاوه بر اينكه انرژي و مواد مغذي را تامين ميكند، با افزايش پاسخ فيزيولوژي خاص و يا كاهش خطر بيماري، باعث سلامت بخشي در مصرف كننده مي شود. يكي از انواع غذاهاي فراسودمند، محصولات پروبيوتيك است. پروبيوتيكها گروهي از ميكروارگانيسمهاي زنده در روده پستانداران هستند كه در صورت مصرف به ميزان كافي، نقش مثبتي در بهبود سلامت انسان ايفا ميكنند. به دليل اين اثرات مطلوب (جلوگيري از سرطان و...)، پروبيوتيكها در سالهاي اخير كاربردهاي خاصي پيدا كردهاند. با وجود اثرات مفيد پروبيوتيكها، اخيراً استفاده از اين باكتريها داراي چالشهايي است. يكي از چالشها، زنده ماندن آن ها در محصول و طي نگهداري موادغذايي است. از طرفي، مصرف باكتريهاي پروبيوتيك زنده براي افراد در سنين مختلف و شرايط جسماني متفاوت هميشه اثرات مفيد يكساني را نشان نميدهد. بنابراين اين باكتريها در افراد داراي سيستم ايمني ضعيف مانند زنان باردار و افراد مسن اثرات نامطلوبي دارند و ميتوانند مشكلات باليني زيادي ايجاد كنند. از ديگر چالشها، ميتوان به وجود مقاومت آنتي بيوتيكي و پتانسيل انتقال آن نيزاشاره كرد. بنابراين، در سالهاي اخير محققان راه حلهاي مختلفي براي حل اين چالشها ارائه كردهاند و پيشنهاد كردهاند كه يكي از موثرترين و كاربردي ترين آن ها استفاده از محصولات توليدي توسط پروبيوتيك ها (پست بيوتيك ها) و پري بيوتيك¬ها است. پري بيوتيك ها به عنوان موادغذايي غير قابل هضم تعريف مي شوند كه به طور انتخابي افزايش و يا فعاليت يك يا چند گونه باكتري را در روده بزرگ تحريك مي كنند كه به طور طبيعي در برخي موادغذايي مثل پروتئين نخود وجود دارد. همچنين، پست بيوتيكها به تركيباتي كه در طول فرآيند تخمير در باكتريهاي پروبيوتيك توليد ميشوند، معروف هستند. آن ها ميتوانند شامل اسيدهاي چرب زنجيره كوتاه، آنزيمها، اگزوپلي ساكاريدها و مايع رويي بدون سلول باشند. به طور كلي، پست بيوتيكها تمام اثرات مفيد پروبيوتيكها را از جمله تقويت سيستم ايمني بدن، خاصيت ضد باكتري، ضد ويروس، ضد چاقي، ضد ديابت، ضد فشار خون، ضد جهش و اثرات ضد سرطاني را دارند. بنابراين با توجه به مطالب مذكور، نوشيدني كفير با پست بيوتيك بهبوديافته توليد شد كه جهت توليد حداكثر پست بيوتيك توليدي، پري بيوتيك پروتئين نخود به آن افزوده شد Islamic functional kefir drink with improved postbiotics
در اين اختراع با استفاده از اسانس گياه چوير و شاخص رنگي آنتوسيانين (رنگدانه شاهتوت) در فيلم كامپوزيتي آلژينات-صمغ فارسي، فيلم زيست تخريبپذير ارزان با خواص مكانيكي بهتر، مقاوم در برابر آب، خواص مطلوب آنتياكسيداني و آنتيميكروبي توليد شده است. به علاوه، اين رنگدانه آنتوسيانين ميتواند با تغيير رنگ در pH هاي مختلف، شاخص خوبي براي تشخيص بصري فساد در مواد غذايي باشد. در اين اختراع، ابتدا محلول عصاره آنتوسيانين تهيه، سپس پليمر آلژينات در آب حل شده و به نسبت معين با صمغ فارسي تركيب ميشود. پس از آن، اسانس گياه چوير و سپس رنگدانه ي شاهتوت افزوده شده و پس از همگن شدن در پليت خشك ميشود. در نهايت نتايج نشان داد كه بستهبندي فعال و هوشمند داراي خواص مكانيكي، آنتياكسيداني، آنتيميكروبي و فيزيكي بهبوديافته است كه ميتواند علاوه بر حفظ ماندگاري و كيفيت محصول، در تشخيص به موقع و سريع فساد مواد غذايي به خوبي عمل كند. Production of Smart-active Packaging Based on Alginate-Zedo Gum Composite Edible Film Containing Black Mulberry Anthocyanins and Ferulago angulate Essential Oil
اختراع حاضر در خصوص سيستم پاستوريزاسيون و هموژنيزاسيون همزمان به صورت غير حرارتي، مايعات غذايي است. اين سامانه شامل يك منبع تغذيه، مولد سيگنال، تقويت كننده و دو سيم لوله و مكانيزم اعمال تنش و محفظه محصول است كه براي القاي ميدان الكترومغناطيسي پالسي و كاويتاسيون در سيال به كار مي¬رود. جريان الكتريكي تنظيم شده از لحاظ فركانس، شكل و دامنه موج توسط دو مكانيزم در هم تلفيق شده به صورت همزمان براي اعمال ميدان الكترومغناطيسي و تنش مكانيكي در سيال ماده غذايي استفاده مي¬شود. ميدان الكترومغناطيسي ايجاد شده باعث كاهش بار ميكروبي و به صورت همزمان تنش اعمال شده باعث وقوع كاويتاسيون و در نتيجه پاستوريزاسيون و هموژنيزاسيون ماده غذايي مي شود.
موارد یافت شده: 7